Het Mysterie van Bugarach

David Scherpenhuizen

Het Mysterie van Bucharach Volgens de voorspellingen vergaat de wereld in december 2012. Epicentrum van de hype is het piepkleine Zuid-Franse gehucht Bugarach, met zijn gelijknamige mysterieuze ‘Lichtberg’.

Het is slechts een van de vele verhaallijnen die auteur David Scherpenhuizen voor zijn debuut gebruikt. Toepasselijk decor van de speculatieve geschiedenis thriller is de ruige eigenzinnige regio Languedoc, waar niets is wat het lijkt. De streek kent een bloedige geschiedenis en barst van de onopgeloste mysteries.

Op een overtuigende manier zet de auteur in Het Mysterie van Bugarach de wereldgeschiedenis op z’n kop. Vanaf het begin van de jaartelling tot de Tweede Wereldoorlog aan toe blijken achter de schermen andere machthebbers aan de knoppen te draaien dan we altijd dachten. Ook de hoofdrolspelers, het Amerikaanse stel Phillip en Margo en de oude man Roberts, zijn bij nader inzien anders dan je denkt.

Een echte aanrader voor liefhebbers van een spannend verhaal, van speculatieve geschiedenis en voor fans van Frankrijk!
David Scherpenhuizen (1962) is historicus en journalist. Voor de Dominicus themareeks heeft hij Verborgen Frankrijk en Geheimen van de Languedoc geschreven.

Het Mysterie van Bugarach is verschenen bij Uitgeverij Conserve

Prijs: € 19,99

Meer Informatie en bestellen

Meer informatie over Het Mysterie van Bugarach of bestellen via info[at]ezwriters.nl

Regio Bugarach in de media

De regio Bugarach waar dit boek zich afspeelt, krijgt ook veel aandacht in de media:
Dorp dicht door pottekijkers Maya-voorspelling

Tevens is er een leuke reportage van de NOS over Bugarach:


Het Mysterie van Bugarach in de media

Recensie in Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi-en Eemlander en Noordhollands Dagblad, 25 april 2012

Een mooi thrillerdebuut van journalist David Scherpenhuizen dat zichafspeelt in Languedoc, het gebied in Zuid-Frankrijk met haar bloederige Katharengeschiedenis.
Een jong stel én een groep terroristen zoeken gelijktijdig naar een eeuwenoud artefact dat de Apocalyps teweeg zou kunnen brengen. Mysteries, vechtpartijen en intriges, alles is in ruime mate aanwezig in deze actiethriller.

Vijf vragen over Bugarach in Trouw, 31 maart 2012
lees meer

Recensie op 50plusser.nl
lees meer

Interview voor de uitzending van Euranet, European Radio Network (24 mei 2012)
lees meer

Recensie in de Boekenkrant, juni 2012
lees meer

En Route: "Geen apocalyps in Bugarach." zomernummer 2012
lees meer

En France: "Mysterie in de Languedoc." zomernummer 2012
lees meer

Het Oog op Morgen op Radio 1, 26 maart 2012