Geheimen van de Languedoc

David Scherpenhuizen en Nathalie van Koot

Geheimen van de Languedoc

Misschien denk je dat je de Lanquedoc door en door kent, maar wist je dat de enige kruistocht op het Europese Vasteland in deze Franse regio plaatsvond, notabene tegen medechristenen? En dat Maria Magdalena volgens de overlevering hier in een bootje zou zijn aangespoeld? Wat te denken trouwens van de grot waar ze veertig jaar in afzondering leefde?
De Languedoc is een onweerstaanbaar gebied, dat je niet loslaat als het je eenmaal in zijn greep heeft. In Geheimen van de Languedoc wordt uitgelegd wat die aantrekkingkracht behelst: een mengeling van prachtige, vaak woeste natuur, een rijke historie, raadselachtige folklore en - misschien wel het belangrijkst - een onmiskenbare maar moeilijk grijpbare spiritualiteit

In deze 'reisgids' wordt uitgebreid ingegaan op bovengenoemde thema's. Het boek is opgebouwd uit vier onderdelen: achtergronden, beschrijvingen van te bezoeken locaties, historische vignetten om je onder te dompelen in het leven in de middeleeuwen en voorts persoonlijke anekdotes en overpeinzingen van de auteurs.

Geheimen van de Languedoc is als Dominicus themagids verschenen bij Gottmer uitgevers uit Haarlem

€ 19,95
13,5x21 cm, ca. 250 blz.
Paperback
ISBN 978 90 257 4948 4
NUR 512

Meer informatie en bestellen

Meer informatie over Geheimen van de Languedoc of bestellen via info[at]ezwriters.nl


Geheimen van de Languedoc in de media

Recensie op 50plusser.nl, 18 juli 2012
lees meer

En Route: "Prachtig standaardwerk." najaarseditie 2012
lees meer

Website Bol.com en Bruna: NBD|Biblion recensie
Geheimen van de Languedoc
Men zou deze titel en ook de inhoud niet verwachten van een Dominicus reisgids. Op speelse en bijzondere wijze gedocumenteerd wordt men meegenomen in de geschiedenis van deze streek t/m de 14e eeuw en soms daarna. Getuigenissen van kruistochten, godsdienstoorlogen, uitroeiïng van de katharen en tempeliers zijn terug te vinden in vele steden in Zuid-Frankrijk, grofweg onder de lijn Bordeaux-Clermont-Ferrand. Ook geloof, feiten en theorieën, verbindingen tussen tempeliers en de huidige vrijmetselaars en rozenkruisers komen aan de orde. Dikwijls speculatief, gebaseerd op nieuwe theorieën en eigen onderzoek beschreven, doorspekt met zeer interessante en soms heel spirituele impressies genaamd rimpelingen. Dit boekje is interessant voor iedereen die iets meer over de geschiedenis van katharen, vrijmetselaars, rozenkruisers en tempeliers wil weten. En het is zeker ook een handige en zeer informatieve reisgids om ter plekke te gaan kijken. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto's. Bevat een bibliografie en een alfabetisch register.
A.E. van Rossum (NBD|Biblion recensie)